NISZ-webinar over ‘Effecten van de Covid19-pandemie op sociaaleconomisch kwetsbare groepen’.

Deze studiemiddag is al geweest.
Bekijk hier alle beschikbare verslagen en presentaties

Kaart niet beschikbaar

Wanneer
04/03/2021
15:30 - 16:30

Waar
Zoom webinar


In dit webinar geeft Godfried Engbersen (hoogleraar sociologie aan de EUR en lid WRR) een inkijk in de problematiek van verschillende kwetsbare groepen op de arbeidsmarkt die getroffen worden door de Covid19-pandemie.

Daarbij wordt ook ingegaan op de mate waarop dit het gebruik van sociale zekerheid, waaronder werkloosheids- en bijstandsuitkeringen, op korte en lange termijn verandert.

Engbersen heeft als voorzitter van de Denktank Coronacrisis meegeschreven aan het SER-rapport “Neem iedereen mee: kwetsbare groepen op de arbeidsmarkt”, een rapport dat inzicht geeft in de risico’s waarmee de meest kwetsbare groepen van de Nederlandse samenleving gedurende de Covid19-pandemie geconfronteerd worden.

Anja Eleveld (universitair docent aan de VU) geeft een korte reflectie op de bijdrage van Engbersen. Ze gaat daarbij in op de optie van basisbanen als gedeeltelijke oplossing voor de inkomensval van kwetsbare groepen. Het programma wordt voorgezeten door Romke van der Veen (voorzitter van het NISZ en hoogleraar sociologie aan de Erasmus Universiteit Rotterdam).

Deze bijeenkomst is vrij toegankelijk, dit betekent dat u de uitnodiging (indien gewenst) kunt verspreiden in uw netwerk. Wij hopen u op 4 maart digitaal te mogen begroeten.

Meld u nu aan voor dit seminar

04. maart 2021 by Hester
Reacties uitgeschakeld voor NISZ-webinar over ‘Effecten van de Covid19-pandemie op sociaaleconomisch kwetsbare groepen’.